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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
08/06/2022 |
Data da última atualização: |
23/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
OLIVEIRA FILHO, J. G. de; BERTOLO, M. R. V.; BRITO, S. C.; MALAFATTI, J. O. D.; BERTAZZO, G. B.; COLACIQUE, M. N.; PARIS, E. C.; BOGUSZ JUNIOR, S.; FERREIRA, M. D. |
Afiliação: |
ELAINE CRISTINA PARIS, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA. |
Título: |
Recent advances in the application of nanotechnology to reduce fruit and vegetable losses during post-harvest. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Physics, v. 52, 126, 2022. |
Páginas: |
11 p. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/s13538-022-01132-5 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Fresh fruits and vegetables are essential sources of nutrients and bioactive compounds with a benefcial efect on human health. However, these products are highly perishable and have a short post-harvest life with signifcant losses worldwide. New advanced technologies, such as nanotechnology, have been used to help reduce post-harvest losses of fruits and vegetables. Nanotechnology can be applied on (i) designing edible coating materials with improved properties extending produce shelf-life, (ii) on packaging with antimicrobial activity enhanced with physical barrier properties, and (iii) additionally with sensors capable of indicating ripening stage and internal quality of fruits and vegetables. The main objective of this article was to review recent advances in the application of nanotechnology for the development of technologies capable of contributing to reduce post-harvest losses of fresh fruits and vegetables |
Palavras-Chave: |
Edible coatings; Nanosensors. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
16/08/2018 |
Data da última atualização: |
16/08/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, F. da; MARCHI, P. M.; VOIGT, A.; VALGAS, R. A.; BONOW, S. |
Afiliação: |
Flavia da Silva; Priscila Monalisa Marchi; Angélica Voigt; RICARDO ALEXANDRE VALGAS, CPACT; SANDRO BONOW, CPACT. |
Título: |
viabilidade do pólen de morangueiro coletado em diferentes estádios de abertura do botão floral. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: ENCONTRO SOBRE PEQUENAS FRUTAS E FRUTAS NATIVAS DO MERCOSUL, 7., 2016, Pelotas. Palestras e resumos... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2016. 459 p. |
Páginas: |
p. 213-216 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Morangueiro. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00648naa a2200181 a 4500 001 2094176 005 2018-08-16 008 2016 bl --- 0-- u #d 100 1 $aSILVA, F. da 245 $aviabilidade do pólen de morangueiro coletado em diferentes estádios de abertura do botão floral.$h[electronic resource] 260 $c2016 300 $ap. 213-216 653 $aMorangueiro 700 1 $aMARCHI, P. M. 700 1 $aVOIGT, A. 700 1 $aVALGAS, R. A. 700 1 $aBONOW, S. 773 $tIn: ENCONTRO SOBRE PEQUENAS FRUTAS E FRUTAS NATIVAS DO MERCOSUL, 7., 2016, Pelotas. Palestras e resumos... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2016. 459 p.
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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